top of page

Hieronta on hoitotapahtuma, jonka tavoitteena on lisätä kudosten aineenvaihduntaa ja parantaa verenkiertoa. Hierontaan tulon syynä ovat usein mm. erilaiset lihaskireydet, jäykkyydet ja akuutit tai krooniset kivut, stressi, rentoutuminen, palautuminen tai urheilijan lihashuolto.  Myös vammoista toipuminen nopeutuu  oikein ajoitetulla hieronnalla. Yleistä on myös krooninen kipu, jossa syy voi olla muualla kuin lihaksistossa, mutta kipu aiheuttaa lihaskireyttä ja aineenvaihdunnan heikentymistä alueella. Tämä puolestaan ylläpitää jatkuvaa kipua. Kysymyksessä on siis itseään ruokkiva kipukehä, jonka katkaisemisessa hieronta on usein avuksi.

 

Hieronnassa käsittely keskittyy pehmytkudoksiin, joiden anatominen tuntemus on hierojan ammatin ydintä. Hieronnalla tiedetäänkin olevan useita fysiologisia vaikutuksia hierottavalle alueelle, mm. ihoon, rasvakudokseen, hermokudokseen, laskimoihin ja hiussuonistoon sekä imunesteisiin.
Mikäli sinulla on ongelmia raajanivelissä (esim. olkapää tai lonkka) käsittelyyn voidaan liittää hieronnan lisäksi nivelkäsittelyä, kuten esim. nivelmobilisaatiota. Tekniikoita yhdistelemällä saavutetaan paras mahdollinen hoitotulos. Myös hermoratojen toiminta otetaan huomioon hoidossa.


Hoidon apuvälineinä voidaan käyttää lämpö-, kylmä- ja värinähierontahoitoa.
 

Ensimmäisellä käynnillä tehdään perustutkimus ryhdin ja liikkuvuuden osalta sekä suunnitellaan yhdessä hierojan kanssa mahdollisten tulevien hoitojen tarve. Lähtökohtaisesti joka kerta kun asiakas saapuu hoitoon, sen hetken tilanne otetaan huomioon ja hoito tehdään sen hetkisen tilan mukaan.


Minnan hoidoissa painottuu kehon kokonaisvaltaisuus ja toiminnallisuus. Vahva anatominen osaaminen ja siihen yhdistettynä toiminnallisen anatomian ymmärrys muovaavat hoitotapahtumasta jatkumon, ei käsitellä vain oiretta vaan hoidetaan vaiva alkujuurista lähtien.

 

  • koulutettu, laillistettu hieroja AT

  • urheiluhieroja EAT

  • lymfahieroja

 


Kuumakivihieronta! 

Kuumakivihieronnassa käytetään lämmitettyjä luonnon muokkaamia kiviä. Basalttikivet pitävät parhaiten lämpöä. Kiviä on erikokoisia, eri lihaksille ja eri tekniikoihin tarkoitettuja. Ulkoisesti ne ovat huokoisia ja tuntuvat miellyttäviltä. Kivet sitovat itseensä lämpöä pitkään ja luovuttavat sitä hitaasti ja tasaisesti. Kivet liukuvat öljytyllä iholla kevyesti. Lämmöllä ja kosketuksella on endorfiineja vapauttava vaikutus. Kivien syvälle ulottuva lämpö vaikuttaa syvempiin kudoksiin saakka tuoden ainutlaatuisen syvän rentoutuksen. Hoito toimii hyvin lihasjännitysten laukaisijana ja antaa kokonaisvaltaisen hyvänolon tunteen ja pehmittää myös hieman ihoa. Kuumakivi terapiahoito soveltuu lähes kaikille, varsinkin vilukissoille. Hoidon päätteeksi tarjoa sinulle virkistävää teetä/kahvia.

Ota yhteyttä, niin katsotaan kuinka voin sinua auttaa!

LAHJAKORTTI HIERONTAAN ON IHANA JA LÄHEISTÄ HUOMIOIVA LAHJA! 

VOIT NOUTAA LAHJAKORTIN STUDIOLTA TAI OSTAA SUORAAN VERKOSTA www.vello.fi/tmiminnapurhonen/lahjakortti

bottom of page